Príbeh POLUM

Remeselná práca, ručná výroba, zmysel pre detail, dotyk s prírodou a viera, že s trpezlivosťou a nasadením vytvoríme dokonalý produkt, boli a stále sú piliere, na ktorých sme v roku 2017 začali písať príbeh značky POLUM. Už začiatkom roka sme navrhli produktový rad a z nákresov sme postupne prechádzali do výroby. Tento proces bol zdĺhavý, pretože každý z produktov nášho portfólia sme chceli prepracovať do dokonalosti. I keď práca s masívnym drevom nie je ľahká, neodradilo nás to, práve naopak, bukové a orechové dosky sa stali základom našej produkcie. K materiálom sme postupne pridali prírodný korok a hliník.


Pretože výrobný proces je dosť náročný na jednotlivé úkony opracovania, ako narezanie materiálu, hobľovanie, frézovanie, sústruženie či ohýbanie, bolo potrebné postupne nadviazať spoluprácu so šikovnými majstrami z Polonín, ale aj s firmami z nášho blízkeho, či širšieho okolia. Aj vďaka tomu koncom roka 2019 uzreli svetlo sveta hotové a funkčné výrobky.


POLUM – značka a logo si rovnako prešli dlhším procesom, až sme nakoniec dve vetvy stromov s okrúhlym reliéfom obvodu stromu vybrali ako najlepší. Mohutné stromy sú totižto jednou z charakteristík nášho Národného parku Poloniny. Polum je miesto, ktoré sa viaže s malebnou dedinkou vo Vihorlatských vrchoch, obcou Strihovce. To je miesto, kde som strávil väčšiu časť detstva (Peter) u starých rodičov a budoval tu svoj vzťah k prírode a manuálnej práci nielen s drevom.


Po pozitívnych ohlasoch z nášho okolia od rodiny a priateľov sme prišli s rozhodnutím, že iba vďaka web stránke sa môžeme ukázať všetkým a ponúknuť tak plody našej práce ľuďom, ktorí zdieľajú rovnaké hodnoty ako my. Ľudia, ktorí majú vzťah k prírode, ocenia ručnú prácu a budú radi, ak výrobok od POLUMu ozdobí ch pracovňu, či domácnosť.

Možno sa vám bude páčiť

Komentuj

Váš email nebude zverejnený.